11 Ocak 2011 Salı

ÇİLEKLİ TART




Malzemeler:
Tart hamuru:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tart kreması:
1 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı un
1/2 paket vanilya
Üstüne:
çilek
antep fıstığı
Yapılışı:
Şekerle yumurtayı çırpın. Süt ve sıvıyağ ilave edin. Un ve kabartma tozu koyup çırpın. Tart kalıbınızı (28cmlik) yağlayıp harcınızı içine dökün. 180 derecede yaklaşık 20 dk pişirin. Kreması için, bütün malzemeleri karıştırıp pişirin ve ateşten alınca vanilya ekleyin.. Soğuyan tart kekinii servis tabağına ters çevirin. Üzerine muhallebiyi koyup düzeltin. En üstüne çilekleri dizin ve antep fıstığı serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder