17 Ocak 2011 Pazartesi

KREP PASTA



Pasta İçin Malzemeler
3 Yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir
çikolata sosu



Hazırlanışı:



Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolata mikser ile çırpın ve bir krep hamuru hazırlayın. Az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkün olduğunca ince bir kıvamda krepler hazırlayın. Başka bir kapta aralarına sürmek için iki paket krem şantiyi sütle çırpın. İçine bir paket labne peynir ekleyerek tekrar çırpın. Soğuyan kreplerin arasına bu kremayı sürerek krepleri üst üste dizin. Çikolata sosunu paketinin üzerindeki tarife göre sütle hazırlayın.En üste hazırlanan çikolatalı sosu dökün. Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritin. Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık tanelerini şekere bulayın ve ters çevrilerek soğuması bekleyin. Soğuduktan sonra kürdanlarını çıkartın. Donduktan sonra pastanın üzerini bu karamelli fındıkla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder