27 Ocak 2011 Perşembe

KÖK PASTA




Malzemeler:
1 adet 3 katlı pandispanya
Bir buçuk su bardağı neskafeli su
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
2'ser çorba kaşığı margarin ve kakao
1 paket sade krem şanti
50 gram bitter çikolata
File antepfıstığı yada fındık

Yapılışı

Pandispanyı neskafeli suyla ıslatın. Bir tencereye un, tozşeker, vanilya, yumurta sarısı, süt ve margarini koyun. Pürüzsüz hale gelene kadar ocakta pişirin. Muhallaebi kıvamına gelince karışımı ocaktan alın. Iyicesoğumasını bekleyin. Krem şantiyi bu karışıma ekleyin. Mikserle tekrar çırpın. Pandispanyaların birinin üzerine bu kremadan sürün. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine rendelenmiş çikolata ve antepfıstığı serpin. Ikinci pandispanyayı da üzerine kapatın. Tekrar krema sürün. Üzerine fıstık ve çikolata serpin. Üçüncü pandispanyayi da yerleştirin. Üzerine krema sürün. Bıçakla dört parçaya kesin. Kalan kremaya kakao ekleyip, karıştırın. Pastanın yanlarını bu kakaolu krema ile bulayın. Üzerine çatalla şekil verin. Dilediğiniz gibi süsleyip, bir gece buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder