16 Ocak 2011 Pazar

KURU MEYVELİ KEK



Malzemeler
200 gram kuru erik
50 gram kuru üzüm
yarım litre süt
1 paket vanilya
5 adet yumurta
150 gram pudra şekeri
150 gram un
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tutam tuz




Hazırlanışı:
Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve bir kenarda bekletin. Derin bir tencede yarım litre sütü bir tutam tuz ve vanilya ilave ederek kaynatın. Bir çırpma kabına beş yumurtayı kırın, 150 gram pudra şekeri ilave ettikten sonra mikserle çırpın.İstediğiniz bir kek kalıbını margarin yada tereyağı ile yağlayın. Kuru üzüm ve erikleri kalıbın dibine yerleştirin. Şekeri una ilave edip karıştırın. Vanilya ile kaynattığınız sütü, biraz soğumasını bekledikten sonra hazırladığınız hamura ilave edin. Iyice karıştırın sonra kek kalıbına dökün.  180 derecede ısıtılmış fırında, altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirin.  Piştikten sonra fırından çıkartın, altına ıslatılmış bir bez koyup bekletin. Soğuduktan sonra kalıbı ters çevirip keki çıkartın. Dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder