8 Ocak 2011 Cumartesi

MANDALİNALI PASTA




Malzemeler:
4 mandalina
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarim su bardagi sıvı yağ
yarım su bardagi portakal suyu
2,5 - 3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 poset toz krem santi
1 su bardagi süt
540gr dilimlenmis ananas
1 su bardagi hindistan cevizi
1 poset vanilyali creme ole
Hazırlanışı:
3 mandalinayi soyup dis zarlarini tamamen çikartin. Yumurtalari toz sekerle çirpin. Yagi ve portakal suyunu karışıma ekleyin. Mandalina parçalarini da ekleyip çirpmaya devam edin. Son olarak un ve kabartma tozunu eleyin. Önceden isinmis 200C firinda yaklasik kürdan altı ve üstü kızarana kadar- pisirin. Ananas dilimlerinden bir kismini pastayi süslemek için ayirin. Kalan dilimleri birkaç parçaya kesin. Krem santiyi sütle çirpin. Creme ole'yi, hindistan cevizini, minik ananas parçalarini ekleyip çirpmaya baslayin. Çirpmaya devam ederken diger yandan ananasin suyunu karisim krema kivamina gelene kadar ekleyin. Kek pisip soguduktan sonra ikiye bölün, arasina ve üzerlerine kremayi yayip ayirdiginiz ananas ve mandalinalar ile süsleyin. Yaklaşık bir saat dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder