5 Ocak 2011 Çarşamba

ŞAMBALİ




MALZEMELER:
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 50 gr badem (2-3 dakika kaynar suda bekletin ve kabuklarını soyun)
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbet için suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun. Derin bir kapta şeker, vanilya, irmik, yoğurt ve kabartma tozunu alın, mikserle iyice karıştırın. Orta boy bir borcamı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin. Üzerine bademleri hafif bastırark yerleştirin ve önceden ısınmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, üzerine bir tepsi örtün ve şerbeti çekmesini bekleyin. Keserek servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder