4 Ocak 2011 Salı

LİMONLU TOPKEK



MALZEMELER

1 buçuk su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
yarım su bardağı limon suyu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Limon kabuğu

HAZIRLANIŞI

Limon kabukları ve şekerin rengi sarıya dönene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin mikserle karıştırın.  Sütü ve sıvı yağ ekleyin. Sonra vanilya ve limon suyu eklenir. Elenmiş unu ve kabartma tozunu eklenip tekrar karıştırın.Kağıt topkek kalıplarının 2/3’ünü geçmeyecek şekilde hamuru paylaştırın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakikada pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder