16 Ocak 2011 Pazar

ISLAK KEK


Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:

Derin bir çırpma kabında yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. İçine süt, sıvı yağ ve kakaoyu ilave edin, bu karışımdan 1 su bardağını ayırın. Unu eleyerek içine  ilave edin. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip, mikserle iyice karıştırın. Kek hamurunu dilediğiniz biçimdeki kek kalıbına boşaltın, önceden ısıtılmıs 200 derece fırında pişirin. Keki fırından çıkarın. Ayırdığınız 1 su bardağı sosu eşit miktarda dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder