3 Ocak 2011 Pazartesi

BATON PASTA




Pandispanya Malzemeleri:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya,
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un

İç kreması için:
1 paket çikolatalı pasta kreması

Üzeri için:

1 paket sade krem şanti
Yarım  paket çikolata sosu

Yapılışı:
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri koyup mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
Başka bir kap içerisine unu eleyin; kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu ilave edin.
İki karışımı birleştirin ve mikserle 5 dk daha çırpın. Bir baton kek kalıbını yağlayın ve kek karışımımızı döküp önceden ısıttığınız 180C fırınımızda pişirin.
Pastanızın keki pişerken ara kremanızı hazırlayın. Kremşantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp dolapta 15 dakika kadar bekletin. Üzeri içinde krem pasta kremanızı hazırlayıp dolapta yarım saat bekletin. Çikolata sosunu sütle pişirin sonra soğumaya bırakın. Kekiniz pişince soğumasını bekleyin ve ikiye kesin.
Kekinizin katlarını sütle ıslatın daha sonra ara kremamızdan bir miktar koyup diğer katı üzerine yerleştirip pastanın üstünü pasta kremasıyla kaplayın.
Son olarak üzerine soğuk çikolata sosunu gezdirin. Pastayı bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder