7 Ocak 2011 Cuma

ELMALI TURTA




Malzemeler:
3 yumurta
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Üzerine:Elma,pudra şekeri,ceviz
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri mikserle iyice çırpın. Yumuşak margarin,kabartma tozu,vanilya ve elenmiş unu da ilave edip karıştırmaya devam edin. Karışımı, yağlanıp unlanmış turta kalıbına veya bir tepsiye dökün. Üzerine dilimlediğiniz elmaları dizin,cevizlerden serpin ve hamurun içine geçmeleri için biraz bastırın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Turtanız iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve tarçını ekerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder