5 Ocak 2011 Çarşamba

REVANİ




Keki için:
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 damla limon suyu

Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon suyu
Şerbet için malzemelerini bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar daha kaynatın. Kıvamını alınca limon suyunu sıkın ve ılımaya bırakın. Hamur için gereken şekeri ve yumurtaları mikserle 5 dakika çırpın. Sonra sırasıyla irmik, yoğurt,tereyağı,un,kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip çırpın. Hamuru yağladığınız bir fırın tepsisine döküp üzerini düzeltin. 180 dereceli fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından alınca ılımasını bekleyin, dilimlere kesin, ılık şerbeti dökün ve şerbeti çekene kadar dinlendirip servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder