10 Ocak 2011 Pazartesi

VİŞNELİ PARFE




Malzemeler:
1 paket pötibör bisküvi
125 gr margarin
1 paket krem şanti(iki poşet)
2 su bardağı süt
1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış vişne
1 yumurta
1 paket vişne jölesi
3 çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
Bisküvileri ezin. Margarini eritip ılınınca bisküvilere katıp karıştırın. Kalıbımızın en altına koyup bastıralım. İstediğiniz şekilde bir kalıpta yapabilirsiniz. Vişne jölesini sıcak su ile karıştırıp ılıtın. Ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile çırpın. Yumurtayı çırpıp şantiye ilave edin. Vişne jölesini de içine katıp karıştırın . Vişneleri blendırdan çok fazla ezilmeyecek şekilde geçirin ve şantili karışıma ilave edin. az Karıştırarak kalıbA dökÜN. Dondurucuda sertleşene kadar bekletin. Servis yapacağımız zaman çıkartıp tabağa ters çevirİP ve üstünü şanti ve vişne ile süsleyİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder