17 Ocak 2011 Pazartesi

ÇİKOLATALI MUS PASTA


Malzemeler:
6 yumurta
1 su bardağı pudraşeker
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı mısır unu
150 gr eritilmiş bitter çikolata
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı grandi kahve
1 yemek kaşığı sıcak su
Yarım su bardağı krema
450 gr bitter çikolata
2 tatlı kaşığı kakao



Hazırlanışı:
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılarını şekerle çırpın. Bu karışımın içine kakao, mısır unu, çikolata ve suyu ekleyin.  Ayrı bir kapta yumurta aklarını mikserle çırpın. Bu kek karışımını azar azar çikolatalı karışıma ekleyin.  İyice karıştırın ve yağlı kağıtla kaplanmış kalıba yayın. 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Soğumasını bekleyin. Soğuyan kekten 23 cm çapında bir daire kesin. Kalıbın yuvarlak bir kalıbın dibine yerleştirin. Kahveyi sıcak suda eritin. Soğutun. Kremayla kahveyi mikserle çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremalı kahveli karışımı çikolatanın içine katın ve kekin üstüne dökün. Hazırladığınız pastayı buzdolabında 3 saat bekletin. Pasta servis tabağına ters çevirip alın. Kalan kakao,çikolata ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder