3 Ocak 2011 Pazartesi

KÜÇÜK BATON PASTA



Malzemeler:
6 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema Malzemeleri:
1 lt süt
100 gr margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
bir tutam limon kabuğu rendesi

Yapılışı:
 Kek malzemelerini sırasıyla mikser yardımıyla çırpın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı dökün. 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Keki eşit parçalara bölün . Küçük kare baton kekler haline gelsinler. Krema malzemesini ocakta yavaş yavaş karıştırarak  puding kıvamına getirin. Biraz soğumasını bekleyin. Kare kekin üstüne krema sürün, üzerine bir kek daha koyun. Tekrar krema sürün ve son kekinizi de üstüne yerleştirdikten sonra üzerini kremayla kaplayın. Tüm kare kekler bitene kadar bu işlemi sürdürün. Yaklaşık bir saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder