9 Ocak 2011 Pazar

KÜTÜK PASTA

Malzemeler:
Pandispanya:
5 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 kabartma tozu
Muhallebi:
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nışasta
50 gr margarin
Pastacı kreması:
2 yumurta
2 yemek kaşığı mısır nışastası
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 paket krema (200gr)
1 cimdik tuz
100 gr bitter çikolata
İçine:
3 tane muz
Yapılışı:
Önce pandispanyası hazırlanır. Pandispanya için yumurta ile şekeri iyicene çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edip, yağlı kağıt serdiğiniz büyük fırın tepsisine eşit bir şekilde dökün. 180C de yaklaşık 15 dk pişirelim. Fırından çıkarttığınız pandispanyayı ilk sıcaklığı geçince uzun tarafından başlayarak yağlı kağıt ile beraber rulo şeklinde sarın. Üzerine nemli bez örtüp soğumaya bırakın. Sonra muhallebiyi hazırlayın.
Muhallebi için bir tencereye margarin hariç bütün malzemeleri koyup karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ateşten alın ve margarini ilave edip biraz daha çırpın.
Üçüncü aşamada krema hazırlayın. Krema için bir tencereye kuru malzemeleri koyup karıştırın. Krema ve sütüde koyup karıştırın. Çikolatayı ilave edip karıştırarak ateşte pişirin.. Kaynadıktan sonra biraz daha pişirip ateşten alın. Soğumasını bekleyin, ara ara karıştırın.
Ve son aşama; rulo yaptığımız keki dikkatlice açın.  Açarken yağlı kağıdı da çıkartın. Muhallebiyi eşit şekilde içine koyun. Kenara muzları bütün olarak dizelim ve tekrar rulo şeklinde saralım. Rolodan biraz kesip yan tarafına koyalım. Pastacı kreması ile her tarafını kaplayalım. Üzerine hafif kakao serpelim ve çatalla şekil verelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder